Quina orientació és la millor?

Com saber que orientació ha de tenir la teva vivenda per estalviar en energia?

El sol incideix des que surt fins al migdia, sent una bona opció per a la majoria d’habitatges doncs no hi ha una despesa energètica molt accentuat. La calor s’acumula durant el dia i s’allibera durant la tard-nit.

orientacion oeste

Es el caso opuesto al anterior. El sol incide desde el mediodía hasta el atardecer. No acumula calor durante el día para pasar un invierno más confortable y recibe el sol en las horas de más calor, lo que supone un coste energético en aire acondicionado en verano.

orientacion norte

El sol no incideix de forma directa, de manera que només rep una mica de radiació solar a primera i última hora durant els mesos d’estiu. La despesa en calefacció durant l’hivern és el més accentuat en l’orientació nord, per aquest motiu, no sol ser una orientació òptima per a la majoria de climes que hi ha en l’Espanya peninsular.

 orientacion sur

El sol dóna tot el dia a l’hivern, primavera i Tardor. A l’estiu només en les hores centrals del dia, just quan fa més calor. Per aquest motiu és una orientació bona per als climes més freds però per a les zones on faci més calor, hauran de contemplar la despesa en aire condicionat.

 Visita’ns a http://www.22m2.es

Un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s