Arquitectura indispensable vol. 4

El Palau de la Música Catalana inaugurat el 1908 va ser projectat per l’arquitecte barceloní Lluís Domènech i Montaner. Ordenat construir per l’ Orfeó Català perquè fos la seva seu i finançat amb fons procedents de subscripció popular.

L’auditori va ser destinat a concerts de música coral, orquestral i instrumental, així com a interpretacions corals i de cantants, que van servir d’inspiració alhora de l’edificació. Un bon exemple s’aprecia a tot l’exterior del Palau, on s’observa com s’entrellacen elements escultòrics, que al·ludeixen al món de la música, amb elements arquitectònics i decoratius de caràcter modernista.

Palau de la música

El Palau es una combinació magnifica entre escultura, mosaic, vitrall i forja.

Partint des del vestíbul, on s’aprecia una gran escala doble cap al primer pis, amb il·luminació de grans fanals; la barana està ricament treballada en pedra i amb els balustres de vidre, els arrambadors són de ceràmica vidrada i amb relleus de flors, igual que l’ornamentació dels sostres.

PalauMusica Vestibul

Pujant per l’escala trobem al primer pis la sala de concerts.

L’espai fou concebut com una immensa caixa de vidre on s’integra la sala amb l’escenari formant un conjunt harmònic. Està coronada amb una gran claraboia central de vitralls de colors que permeten l’entrada de llum natural. Els vitralls multicolors estan compostos per dues fileres d’àngels disposats en dos rengles concèntrics.

palau de la musica interior

Visita obligada on no podreu deixar d’observar els innumerables detalls, escultures, mosaics i vitralls.

Per més informació i vistes guiades: www.Palau de la múscia.cat

Visita’ns a : http://www.22m2.es

Un comentario

Deja un comentario