Arquitectura indispensable vol. 2

Sí, es un clàssic, però quants de vosaltres encara no l’heu visitat?

sagrada familia

Gaudí va concebre la Sagrada Família a partir de la tradició de les catedrals gòtiques i bizantines. Va aconseguir generar estructures, formes i geometries noves  inspirades en la natural, donant un protagonisme important a la llum i del color.

fons_ch+ce

Els diferents elements arquitectònics tenen un simbolisme cristià ordenat jeràrquicament. Així, cada una de les divuit torres té una dedicació. Al mig hi haurà Jesucrist, i al seu voltant les quatre torres que representen els evangelis, els llibres que expliquen la vida i les ensenyances de Jesús. La torre sola a l´absis, coronada per una estrella, representa la seva mare, Maria, i les dotze torres restants més representen els dotze apòstols, testimonis de les seves paraules i gestos.

Es miri des d’on es miri, un cop acabades aquestes divuit torres oferiran una visió extraordinària i donaran una sensació d’elevació al voltant de la torre central, dedicada a Jesucrist.

sagradareforma

 

Avui en dia la construcció continua després de 5 generacions, pero es podria acabar durant el primer terç del segle XXI.

Les tasques principals actuals i dels anys vinents es basen en la construcció de la primera sagristia (ponent) i la de les torres centrals: a sobre de les voltes del creuer i de l’absis és la de Jesucrist, acabada amb una creu a 170 metres d’alçada; al seu voltant, les torres dels quatre evangelistes, i la torre de l’absis, dedicada a la Mare de Déu; les cinc darreres ja estan iniciades.

Més info: http://www.sagradafamilia.org/

Visitan’ns a http://www.22m2.es

Un comentario

Deja un comentario