minientrada Arquitectura indispensable vol. 1

Pavelló mies van der rohe a Barcelona:

El Pavelló Alemany de Barcelona va ser dissenyat per Ludwig Mies van der Rohe com a pavelló nacional d’Alemanya per a l’Exposició Internacional de Barcelona que es bastí a Montjuïc al 1929.

mies 1

Posteriorment, al 1980 Ignasi de Solà-Morales, Cristian Cirici i Fernando Ramos van ser els arquitectes designats per a la reconstrucció del Pavelló.

Vidre, acer i quatre tipus diferents de pedra (travertí romà, marbre verd dels Alps, marbre verd antic de Grècia i ònix daurat de l’Atlas) van ser els materials utilitzats en la reconstrucció. Tots de les mateixes característiques i procedència que els utilitzats inicialment el 1929.

vander1

L’escultura està magistralment situada en un extrem de l’estany petit, en un punt on no només es reflecteix en l’aigua sinó també en el marbre i en els vidres, donant la sensació que es multiplica en l’espai i contrastant les seves línies corbes amb la puresa geomètrica de l’edifici.

Com a curiositat, Mies van der Rohe va dissenyar, especialment per al Pavelló, la cadira que s’observa a la foto. Amb el temps, va esdevenir una icona del disseny modern i encara es produeix i comercialitza actualment.

Pels interesats, el pavelló està situat per la zona de Montjuïc, molt a prop del caixa fòrum a l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 7 de Barcelona obra de dilluns a diumenge de 10:00 a 20:00 h, i te un preu de 5€.

Més info: http://miesbcn.com/ca/el-pavello/informacio-general/

Visita’ns a http://www.22m2.es

Un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s